Volg ons Young Professional Programma!

De beste start van je carrière in FM

Word jij onze nieuwe Young Professional?

 

Locatie: bij opdrachtgevers of ons kantoor in Doorn
Aantal uren: 36 uur per week
Startdatum: per direct

Word FM Talent

Stroomt er facilitair bloed door je aderen? Vind je dat FM het verschil kan maken bij duurzame vooruitgang? Ben je mensgericht en hou je ervan zelf het verschil te maken? Wil je in een toffe omgeving werken en ook de kans krijgen jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig FM-professional? Dan leren wij jou graag kennen!

Even iets over Ifmec

Ifmec helpt haar opdrachtgevers facilitaire organisaties te bouwen waarbij niet het beheer, maar de waarde voor mens, organisatie en maatschappij centraal staat. Wij beschouwen FM als een volwaardige organisatorische functie die ervoor zorgt dat organisaties optimaal functioneren. Onze mensen zijn in staat de vertaalslag te maken van strategie en beleid, naar werkende oplossingen in de praktijk. Bij Ifmec bedenken we voor opdrachtgevers niet alleen een werkende oplossing, maar we voeren het ook uit. Juist dát maakt ons effectiever dan andere bureaus.

Wij zijn actief in verschillende sectoren, maar gespecialiseerd in zorg, overheid en uitvoeringsorganisaties. Wij werken daar onder meer voor prachtige opdrachtgevers als het RIVM, Wageningen University & Research, FMHaaglanden, de Nationale Politie, de gemeente Amsterdam en ProRail.

Naast de organisatie van de FM-functie in werkomgevingen, spelen onze FM Professionals een belangrijke rol in de uitdagingen waar we als samenleving mee te maken hebben. Denk maar aan het organiseren van test- en vaccinatiecentra gedurende Covid, duurzame mobiliteit, de energie- en voedseltransitie, alles rondom de SDG's, de organisatie van verkiezingen en vluchtelingenopvang. Daar zijn we trots op!

We zijn een team van hardwerkende professionals maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Met elkaar organiseren we legendarische feestjes, borrels, skitrips, sinterklaasvieringen, ontwikkelweekenden en pizza-sessies. Daarnaast participeren we bijvoorbeeld jaarlijks met een team van collega’s in de Tour Facilitair en doen we samen met opdrachtgevers mee aan de Green Buildings Regatta. Het is, kortom, ook heel erg gezellig om bij Ifmec te werken!

Wat houdt jouw functie in?

Als Young Professional bij Ifmec neem je deel aan een tweejarig traineeship waarbij een mooie combinatie wordt aangeboden van werken en leren. In drie periodes van acht maanden werk je bij verschillende Nederlandse opdrachtgevers die zijn aangesloten bij het unieke programma van Ifmec. Je gaat in een korte periode hoogwaardige, diverse en brede ervaring opdoen in facility management. Dit geeft je de mogelijkheid jezelf in brede zin te ontwikkelen. Je werkt voor uitdagende opdrachtgevers aan actuele vraagstukken in verschillende sectoren. We werken onder meer voor zorgpartijen, gemeentes en andere publieke organisaties en hoogwaardige FM-leveranciers.

Tijdens het tweejarige programma werk je onder begeleiding van experts en een coach aan uitdagende projecten. Dit houdt in dat je vier dagen in de week bij een van onze opdrachtgevers werkt en twee vrijdagen in de maand doe je mee aan opleidingen, trainingen en workshops. Daarnaast vindt er ook intervisie plaats met de groep young professionals om ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaar te helpen bij lopende casussen bij de opdrachtgever. Gedurende het hele traineeship staat jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal!

Daarna bestaat er de mogelijkheid door te stromen naar de rol van FM Professional en onder onze begeleiding een gerichte vervolgstudie te volgen. Je tijd bij ons vormt daarmee het fundament voor de rest van je professionele loopbaan.

Professionals

Wat ga je concreet doen?

 • Je gaat opdrachtgevers blij maken door invulling te geven aan diverse facilitaire opdrachten waarbij je ook invulling kan geven aan de realisatie van je persoonlijke leerdoelen;
 • Je gaat aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving;
 • Je neemt actief deel aan de intervisies met andere Young Professionals;
 • Je gaat veel sparren met Ifmec collega’s om zoveel mogelijk kennis op te doen binnen het vakgebied. Ook bezoek je inspirerende evenementen, zoals die van FMN, om je kennis binnen het vakgebied verder te verdiepen;
 • Je voert gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers om zo vraagstukken en eventuele opdrachtmogelijkheden op tafel te krijgen. Dit doe je in afstemming en samenwerking met de verantwoordelijke mensen binnen Ifmec.
 • Je helpt mee met de organisatie van en deelt mee aan Ifmec-events en masterclasses, om kennis en ervaring te kunnen delen met collega’s en professionals uit het werkveld.

Werktijden en werkdagen

Gemiddeld ben je 32 uur per week aan het werk bij een opdrachtgever. De vrijdag gebruiken we in het Young Professional programma als ontwikkeldag waarin jij investeert in opleiding en intervisie of relevante evenementen. We zijn flexibel met de invulling en tijden van je overige werkdagen. Zo krijg je de kans om een prettig eigen ritme hierin te creëren. Belangrijk hierbij is wel dat je het goed afstemt met je opdrachtgever en direct betrokkenen.

Je kunt je werkzaamheden uitvoeren op locatie waar je opdrachtgever gevestigd is, op ons kantoor op Landgoed Zonheuvel in Doorn of thuis natuurlijk.

Fotosessie 2023 (25)

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een HBO of WO diploma met affiniteit en/of interesse in FM; 
 • Je bent leergierig en je wilt je ontwikkelen tot FM Professional; 
 • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je beschikt over doorzettingsvermogen en bent van nature nieuwsgierig;
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ifmec biedt jou:

 • Een marktconforme arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week; 
 • Twee vrijdagen per maand neem je deel aan opleidingen, trainingen en workshops;
 • 5 weken vakantie per jaar;
 • Lidmaatschap van FMN, de vakvereniging van de FM-sector;
 • Een prettige werksfeer in een enthousiast, jong en vooral gezellig team;
 • Een goede werkplek, telefoon, laptop en mobiliteit naar behoefte; 
 • Fijne collega’s die dolgraag je sparringpartners en achterban willen zijn.

 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over ons unieke Young Professional Programma? Bel of app dan naar onze Young Professional coördinator Marjolein Biert 06 133 799 15 of mail naar werkenbij@ifmec.nl.

PS: volg je ons al op Instagram? Ontdek wie we écht zijn en wat wij doen!

 


Start Carrière