Word FM Consultant bij Ifmec

Breng diepgang aan in je carrière!

Word jij FM Consultant bij Ifmec?

 

Locatie: bij opdrachtgevers, thuis of ons kantoor in Doorn
Aantal uren: circa 32 - 40 uur per week
Startdatum: per direct

Word consultant

Ben jij die leuke en slimme facilitaire consultant, manager, of adviseur die we zoeken bij Ifmec? Vind je dat FM het verschil kan maken bij duurzame vooruitgang en het creëren van waarde voor mensen en organisaties? Wil je in een inspirerende omgeving werken en de kans krijgen jezelf continu te ontwikkelen als FM-professional? Dan leren wij jou graag kennen!

Even iets over Ifmec

Ifmec helpt haar opdrachtgevers facilitaire organisaties te bouwen waarbij niet het beheer, maar de waarde voor mens, organisatie en maatschappij centraal staat. Wij beschouwen FM als een volwaardige organisatorische functie die ervoor zorgt dat organisaties optimaal functioneren. Onze mensen zijn in staat de vertaalslag te maken van strategie en beleid, naar werkende oplossingen in de praktijk. Bij Ifmec bedenken we voor opdrachtgevers niet alleen een werkende oplossing, maar we voeren het ook uit. Juist dát maakt ons effectiever dan andere bureaus.

Wij zijn actief in verschillende sectoren, maar gespecialiseerd in zorg, overheid en uitvoeringsorganisaties. Wij werken daar onder meer voor prachtige opdrachtgevers als het RIVM, Wageningen University & Research, FMHaaglanden, de Nationale Politie, de gemeente Amsterdam en ProRail.

Naast de organisatie van de FM-functie in werkomgevingen, spelen onze FM Professionals een belangrijke rol in de uitdagingen waar we als samenleving mee te maken hebben. Denk maar aan het organiseren van test- en vaccinatiecentra gedurende Covid, duurzame mobiliteit, de energie- en voedseltransitie, alles rondom de SDG's, de organisatie van verkiezingen en vluchtelingenopvang. Daar zijn we trots op!

We zijn een team van hardwerkende professionals maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Met elkaar organiseren we legendarische feestjes, borrels, skitrips, sinterklaasvieringen, ontwikkelweekenden en pizza-sessies. Daarnaast participeren we bijvoorbeeld jaarlijks met een team van collega’s in de Tour Facilitair en doen we samen met opdrachtgevers mee aan de Green Buildings Regatta. Het is, kortom, ook heel erg gezellig om bij Ifmec te werken!

Fotosessie 2023 (8)

Wat houdt de functie in?

Als FM Consultant bij Ifmec beheers je zowel de praktische als de strategische kant van het FM-domein. Zo kun jij klassieke FM-domeinen en trends plaatsen in de context van de langetermijnstrategie van onze opdrachtgevers en de maatschappelijke opgaves die daarop van invloed zijn.

Voorbeelden van opdrachten zijn het begeleiden van renovaties en gecompliceerde verhuizingen, het adviseren over vastgoed, het ontwikkelen van nieuwe werkplekconcepten, duurzaam mobiliteitsbeleid, het versterken, reorganiseren en leiden van FM-afdelingen, het begeleiden en coördineren van (Europese) aanbestedingen en het contracteren en organiseren van samenwerkingen met derde partijen.

Een FM Professional bij Ifmec is (of groeit naar de rol van) volwaardig sparringpartner van onze opdrachtgevers. Onder meer omdat je weet wat in FM wel en niet werkt en omdat je opdrachtgevers verrast met nieuwe ideeën en inzichten.

In deze rol werk je een groot gedeelte van de week aan opdrachten voor onze opdrachtgevers. Op locatie, maar ook thuis, op ons hoofdkantoor in de mooie bossen van Doorn of in een van onze dependances. We streven er daarbij naar je zoveel mogelijk in te zetten in de regio waar je zelf woont. Naast projecten voor opdrachtgevers, werk je ook aan je professionele ontwikkeling en aan interne projecten. Zo hou je ook binding met Ifmec en je collega’s.

Jouw profiel

 • 2 tot 8 jaar relevante werkervaring in FM,
  bijvoorbeeld als facility manager of projectmanager;
 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Zichtbare affiniteit met- en kennis van de werkomgeving en FM-dienstverlening;
 • Je bent een sterke sparringpartner voor onze opdrachtgevers;
 • Je kunt snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel werk- en denkniveau;
 • Je legt de lat hoog en bent ambitieus maar ook pragmatisch en leuk om mee te werken;
 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en levert kwaliteit.

Wat we bieden

 • Een uitdagende baan voor 24 tot 40 uur in de week met uitzicht op een vast contract;
 • Een sociale en veilige werkomgeving, met plek voor iedereen, onafhankelijk van je achtergrond;
 • Aandacht voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Vooruitstrevende arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris;
 • Een passende mobiliteitsregeling;
 • Een uitstekende pensioenregeling;
 • 5 weken vakantie per jaar.

We gaan ons team flink uitbreiden en hebben plaats voor zowel starters, gevorderden als ervaren FM-professionals. Check op onze website ons profiel en alle collega’s. Heb je vragen of wil je reageren? Mail naar werkenbij@ifmec.nl of bel Ivar op 06 275 275 85.

PS: volg je ons al op Instagram? Ontdek wie we écht zijn en wat wij doen!

 


Waardegedreven