Afstuderen bij Ifmec

Een mooie opstap voor je carrière!

Een uniek afstudeertraject

Afstuderen is een belangrijke mijlpaal in je opleiding en deze periode kan best stressvol zijn. Het vormt de basis voor de volgende stap in je professionele ontwikkeling, of het nu een vervolgstudie, baan of wereldreis is. Ifmec start twee keer per jaar (in september en in februari) een afstudeergroep voor ambitieuze HBO Facility Management studenten die hun afstuderen willen gebruiken om zich echt te verdiepen in betekenisvolle vraagstukken.

Ifmec is een veelzijdig organisatie- en adviesbureau op het gebied van facility management (FM). Wij zijn actief in veel verschillende sectoren, maar gespecialiseerd in zorg, overheid, uitvoeringsorganisaties, industrie en productieomgevingen. Facility management in werkomgevingen speelt een belangrijke rol in de uitdagingen waar we als samenleving mee te maken hebben. Denk maar aan de impact van Covid, zoals werken op afstand, of de voedseltransitie. Een interessant speelveld waar Ifmec graag aan bijdraagt.

Professionals
Fotosessie 2023 (25)

Hoe werkt het?

Jouw behoeften en interesses zijn het uitgangspunt bij het vormgeven van de afstudeeropdracht en de onderzoeksopzet. We proberen deze te matchen met onderwerpen die er voor Ifmec en haar opdrachtgevers echt toe doen.

Natuurlijk doen we dit ook in afstemming met jouw afstudeerbegeleider, zodat jouw afstudeeronderzoek voldoet aan de eisen van je opleiding.

Afstudeeronderwerpen die gefaciliteerd worden vanuit
Ifmec, kunnen zich bijvoorbeeld richten op:

  • De strategische positie van FM
  • Sustainable Development Goals en FM
  • Samenwerken en relationeel contracteren
  • Verandermanagement en organisatieontwikkeling
  • Huisvestingsconcepten voor het hybride werken
  • Smart FM/ workplace management
  • Jouw ingebrachte afstudeeronderwerp

 

Wat maakt het zo leuk en waardevol?

In tegenstelling tot reguliere afstudeertrajecten, studeer je binnen Ifmec af in een groep met gelijkgestemden. Je krijgt inhoudelijke begeleiding en er is een coördinator die zorgt voor de context en de verbinding met Ifmec en haar netwerk. Je kan met mede-afstudeerders ervaringen delen, werken aan jouw persoonlijke netwerk en er zijn voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast kun je aansluiten bij alle Ifmec masterclasses, workshops en on-topics om jouw kennis te verbreden. 

Naast dit alles biedt Ifmec:

  • De optie om na het afstuderen in gesprek te gaan over instroom binnen het Young Professional programma van Ifmec;
  • Flexibele werktijden met een grote mate van zelfstandigheid;
  • Gezellige kantoordagen met de mede-afstudeerders met een gezamenlijke lunch en regelmatig een borrel.
Laptop

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over dit unieke afstudeertraject? Neem dan contact op onze afstudeercoördinator Marjolein Biert (06-13379915) of mail naar werkenbij@ifmec.nl.

PS: volg je ons al op Instagram? Ontdek wie we écht zijn en wat wij doen!

 


Afstudeertraject