Ifmec en Wundershift bundelen krachten in FM door samenvoeging

Samen één van de grootste onafhankelijke adviesbureaus in FM

Adviesbureaus Ifmec en Wundershift brengen hun activiteiten in facility management (FM) samen en gaan per direct verder onder de naam Ifmec. Door deze fusie wordt Ifmec een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in FM.

Samen sterker sinds begin 2023
Om de samenvoeging zorgvuldig en gedegen voor te bereiden, werken de bedrijven sinds begin dit jaar al intensief samen. En met succes. “Zowel qua cultuur, kennis, ervaring, netwerk als demografische kenmerken van ons team, vullen we elkaar ontzettend goed aan”, zegt Leo Laanen, oprichter van Ifmec. ”Vanaf de eerste dag werd duidelijk dat we samen ontzettend veel synergie kunnen creëren. We waren bijvoorbeeld al heel snel actief bij elkaars opdrachtgevers.”

Impact maken door brede inzetbaarheid
Door de FM-activiteiten samen te brengen ontstaat een bureau dat in de breedte impact maakt op de facilitaire markt. “Met een groter team, een portfolio van strategie tot operatie en van eenmalige interventie tot langdurige ondersteuning en ons fieldlab Next Level FM, zijn we samen een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in deze sector”, zegt André Salomonson, medeoprichter van Wundershift. “Gezamenlijk staan we met onze mensen garant voor doorontwikkeling op ieder aspect van ons vakgebied.”

Dagelijkse leiding
André Salomonson wordt de nieuwe directeur van Ifmec. Oprichter Leo Laanen kan zich daardoor richten op de internationalisering van Ifmec Research & Innovation en de Ifmec Academy (Post-HBO, MBA en Executive MBA). Wundershift gaat onder leiding van Ivar Zantinge door als strategisch adviesbureau gericht op het oplossen van complexe opgaves bij onder meer overheden, uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen.

Breder carrièreperspectief binnen Ifmec
De motor achter het nieuwe Ifmec is het team van professionals. ”Ifmec is van oudsher een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen tot volwaardig professional”, zegt André Salomonson. “Door dit te combineren met het strategisch portfolio van Wundershift en Next Level FM, ontstaat een bureau waar onze mensen zich langdurig, persoonlijk en professioneel, kunnen blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd worden we door deze stap een volwaardiger partner van onze opdrachtgevers.” 

Leo En André (8B)

Heb je vragen over deze samenvoeging en wil je contact met ons opnemen? Wij zijn te bereiken via ifmec@ifmec.nl, en telefonisch via 050 - 501 7409.

Over Ifmec
Ifmec is een adviesbureau met een specialisatie in facilitair management. Het is onze missie de markt van facility management (FM) te ontwikkelen, emanciperen en vernieuwen met waardevolle concepten en adviseurs die mensen, organisaties en aarde vooruithelpen. We doen dit vanuit het geloof dat FM een belangrijke enabler is van duurzame vooruitgang.

Over Ifmec Academy, Research & Innovation
De Ifmec Academy verzorgt bedrijfskundige deeltijdopleidingen voor facility- en enabling Management. Naast een deeltijd Post-HBO opleiding Facility Management is er onder meer een geaccrediteerde MBA Facility Management. Naast de opleidingen met open inschrijving verzorgt Ifmec Academy op maat gemaakte incompany opleidingen, masterclasses en management development trajecten.

Ifmec Research & Innovation is een onderzoeksbureau gelieerd aan de Ifmec Academy. Ifmec Research & Innovation doet eigen onderzoek met een jaarlijkse onderzoeksagenda rondom een actueel thema, ondersteunt organisaties bij hun onderzoeksvraagstukken, organiseert evenementen en publiceert artikelen. 

Over Wundershift
Wundershift is het bureau voor advies en procesbegeleiding bij complexe opgaves. Wundershift is gevestigd in Doorn en werkt onder meer voor overheden op landelijk, provinciaal en lokaal niveau, publieke uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen.

Over Next Level FM
Next Level FM is een fieldlab voor vooruitstrevende organisaties in de wereld van facility management, die gezamenlijk de uitdagingen van de facilitaire wereld willen aangaan.
In het fieldlab worden zienswijzen, visies en handvatten ontwikkeld die als de nieuwe standaard voor het gehele facilitaire domein kunnen dienen.